Presteren zonder hectiek – met zacht werken

Je bedrijf, organisatie of afdeling staat soms stijf van de stress. Die drukte is verslavend en zorgt niet zelden voor goede resultaten. Maar het is ook aanleiding voor ongezonde spanning. Eigenlijk is er te veel uitval door verzuim. Of mensen zijn razend druk, maar zichtbare resultaten blijven uit.

Is het mogelijk om goede en bij voorkeur zelfs veel betere resultaten te bereiken, zonder het gevoel te hebben dat jullie met zijn allen gevangen zitten in een hogedrukpan? Ja, die oplossing is er: zacht werken.

Is dit herkenbaar?

  • Medewerkers mopperen regelmatig over een te gespannen werksfeer, en oei, klanten en leveranciers merken het ook.
  • Overwerken is eerder regel dan uitzondering en toch levert het vaak niet de gewenste resultaten op.
  • Het ziekteverzuim is te hoog.
  • De organisatie of de afdeling presteert niet duurzaam op topniveau, er zit veel meer in.
  • Er zijn genoeg ideeën voor duurzame verbeteringen maar die komen niet uit de verf omdat er nooit tijd voor lijkt te zijn.

Meer en meer mensen in de organisatie of op de afdeling voelen aan dat het anders kan en moet. Er wordt regelmatig over gesproken, maar toch ploetert iedereen maar door. De waan van de dag regeert. Er moet iets gebeuren. Maar wat?Jullie organisatie of afdeling is niet de enige die hiermee worstelt.

Hard werken is vaak een hardnekkige gewoonte. Wat je mensen ziet doen: Altijd maar druk-druk-druk zijn, deadlines halen, zwoegen, zweten. Keihard buffelen… om daarna uitgeput niets te doen. Logisch dat er op den duur erosie optreedt van energie, motivatie en creativiteit.

Hard werken maakt het moeilijk om als organisatie of als team structureel te groeien. Even doorpakken voor een deadline is prima; maar structureel hard werken zorgt voor adrenaline-verslaving en erosie van de effectiviteit. En zeg nou zelf: maakt het mensen echt gelukkig en presteer je er als club beter door?

Workshop Zacht Werken in mijn bedrijf

Zacht Werken begeleiding in mijn bedrijf

Het kan ook anders

  • Wil jouw bedrijf, organisatie of afdeling méér bereiken en harder groeien?
  • Energie en tijd overhouden om nieuwe plannen te ontwikkelen én die te realiseren?
  • Meer gedaan krijgen in minder uren?
  • Een gezonde balans werk-privé aanbieden aan personeel?
  • Ervoor zorgen dat medewerkers zich in hun vrije tijd ongestoord kunnen opladen, zodat ze daarna weer kunnen pieken?

zacht werken

Hoe zou het zijn als jouw organisatie of afdeling voortdurend topprestaties kan leveren, vanuit kalmte, een onuitputtelijk reservoir van energie en werkplezier?

Stel dat jij en je collega’s het roer kunnen omgooien. Stel dat jullie kunnen surfen op een golf van ontspanning. Zodat worsteling en schaarste veranderen in een royale overvloed aan ideeën, tijd en gerealiseerde dromen. Niet door harder te werken, maar juist door zachter te werken.

Er is goed nieuws: dat kan. De mooiste dingen worden namelijk niet bereikt met hard werken, maar met zacht werken. Dat zorgt ervoor dat mensen en organisaties de stap kunnen zetten van stress naar succes.

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, afdeling, jouw mensen zacht kunnen werken? Ik daag je uit om daarover het gesprek met mij aan te gaan. Je kunt een gratis aandachtsgesprek bij mij boeken. In een half uur komen we erachter welke kansen zacht werken biedt voor je organisatie en hoe je de eerste stappen zet.

Ik garandeer je: iedere organisatie of afdeling wordt na de invoering van zacht werken productiever en zal beter presteren. Dat zorgt bovendien voor een ijzersterke reputatie, zowel bij zittende als bij nog te werven medewerkers. Natuurlijk werkt dit door richting klant. Zo leidt zacht werken tot keiharde resultaten: minder stress én meer succes.

Maak een afspraak voor een telefonisch gesprek waarin ik samen met jou bekijk welke volgende stap jij met zacht werken kunt zetten. Stuur je aanvraag naar esther@natuurlijkeaandacht.nl.

Zacht werken in plaats van hard werken

Wat is Zacht Werken®?

Zacht Werken® is de tegenhanger van hard werken. Je gaat op een ontspannen manier met je talenten aan de slag. En je bouwt creatief aan de dromen die jij wilt realiseren.

Zacht werken begint met tijd maken. Niet langer hollen en te laat zijn, maar in alle rust precies doen wat er nodig is. Terwijl je alles met aandacht doet, omdat je tijd genoeg hebt. Omdat je tijd kunt maken.

Door zacht te werken krijg je alle tijd, altijd. Je ontdekt wat je in de weg zit. Waar ben jij, zonder dat je het zelf ziet, een levenloze zombie? Hoe ga je, stap voor stap, bouwen en je dromen realiseren? Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

Klinkt mooi? Dat is het ook! Ik weet het uit eigen ervaring. Ik stond jarenlang aan de andere kant: altijd druk, altijd hard aan het werk. Ik voelde dat het anders moest kunnen, maar hoe?

Door een auto-ongeluk werd ik in 2014 teruggeworpen op mezelf en op wat ik als persoon nodig heb. Door mijn klachten na mijn ongeluk, moest ik leren om op mezelf te letten, te kijken naar mijn energie en wat ik wel of niet kon doen. Daardoor kwam ik tot de ontdekking dat het ook anders kan en mag.

In mijn zoektocht naar oplossingen kwam ik op het pad van zacht werken terecht. En dat heeft mijn leven veranderd! Ik leerde in behapbare stappen hoe ik meer ontspannen kan leven en werken, door beter naar mezelf te kijken en te luisteren. Ik besefte me dat veel mensen baat hebben bij een meer ontspannen leven.

Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

Workshop Zacht Werken in mijn bedrijf

Zacht Werken begeleiding in mijn bedrijf

Wil jij er voor zorgen dat jouw organisatie, afdeling, jouw mensen zacht kunnen werken? Vraag een gratis aandachtsgesprek aan via esther@natuurlijkeaandacht.nl. In een half uur komen we erachter welke kansen zacht werken biedt voor je organisatie en hoe je de eerste stappen zet.