Vertrouwen

17/07/2020 / Esther Oomen

Vertrouwen is heel belangrijk in ons leven.

We hebben vertrouwen nodig in anderen en ook zeker in onszelf.

Als je kunt vertrouwen op jezelf, weet je dat je de voor jou juiste dingen kunt doen. Je weet dan dat jij goede keuzes kunt maken en daar ook een goed gevoel bij hebt.

Vertrouwen in jezelf is voor veel mensen een lastig ding. Door allerlei omstandigheden zijn we het vertrouwen in onszelf kwijt geraakt. Dit kan al beginnen door bijvoorbeeld niet gehoord worden toen je klein was.

Of bijvoorbeeld door altijd maar te horen krijgen dat iets niet goed genoeg is, dat het nog beter kan. Of dat het toch echt helemaal anders had gemoeten.

Zelf heb ik hier ook echt jaren last van gehad. En af en toe komt er nog steeds een vlag van gebrek aan zelfvertrouwen om de hoek kijken. Gelukkig weet ik nu wat ik kan doen om weer terug bij mijn vertrouwen te komen. Vaak is dat even tijd voor mezelf nemen, een terugtrekken, gaan voelen, en daarna ben ik weer klaar voor de rest van de wereld.

Vanaf kleins af aan is vertrouwen van anderen in wat je doet of kunt heel belangrijk voor wie je wordt. Als je dat vertrouwen krijgt, kun je daarmee zelf leren om op jezelf te vertrouwen. Als jij keuzes maakt en je merkt zelf dat de keuzes goed zijn en anderen geven ook nog aan dat het hen ook een goede keuze lijkt, dan versterkt dat jouw vertrouwen in jezelf.

Vertrouwen in jezelf is eigenlijk gewoon vertrouwen op je gevoel. Er op vertrouwen dat jouw gevoel over dingen er voor zorgen dat je de juiste keuzes kunt maken. Ook al zegt dat gevoel ‘nu even nog niet’, heb je meer tijd nodig, vertrouw daar ook maar op.

En, net zoals toen je klein was, hoef je niet in je eentje weer te leren om te vertrouwen op je gevoel. Je kunt hierbij hulp zoeken en daarmee zeg je dat je het waard bent om weer te vertrouwen op jezelf.

Want zeg nou zelf, niemand weet toch meer over wat jij wilt en nodig hebt, dan jij zelf van binnen weet?

Laat me je helpen je zelfvertrouwen te vergroten. Zodat je weer weet wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Zodat je de voor jou juiste keuzes kunt maken.

Meld je nu aan voor het traject Vertrouw op je gevoel, zodat je weer leert vertrouwen op je eigen inzichten en intuïtie.