Vakantie

21/08/2020 / Esther Oomen

Voor de meeste mensen zit de vakantie er ongeveer weer op.

Als het goed is heb je genoten van je vrije tijd, de omgang met je gezin en vrienden. Heb je leuke dingen gedaan, nieuwe energie gekregen en kun je er nu echt weer tegen…

Of toch niet? Heel veel mensen ploeteren het hele jaar door en verwachten dat het in de vakantie beter zal gaan. Dan gaan ze ineens wel op een ontspannen manier met dingen om en nemen ze tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn. En na de vakantie gaan ze het voortaan anders doen.

Ze vergeten echter dat de wereld van voor de vakantie gewoon weer op ze wacht na de vakantie. Vaak merk je dat je binnen een week het hele ontspannen gevoel van je vakantie al weer vergeten bent en je weer in de waan van de dag zit.

En dan is het maar te hopen dat ze een ontspannen vakantie gehad hebben, want waak zijn lange autoritten, rondhangen op het vliegveld, caravan op de juiste plek zetten, in een ander bed slapen en eten dat je niet kent juist ingrediënten voor minder ontspanning…

Hoe kun je dat dan wel doen, ontspanning die je op vakantie wellicht had meenemen naar je dagelijkse leven waarin je werkt, school weer start en allerlei verplichtingen op je staan de wachten?

Maak ten eerste eens een lijstje van dingen waar jij rust van krijgt, blij van wordt of heerlijke energie geven. En zorg dan dat je die dingen regelmatig in je dag of week inpast, zodat je de dingen die moeten en stress opleveren kunt afwisselen met de dingen die fijn zijn en je energie geven.

Op die manier zorg je dat de stress minder hoog oploopt en je regelmatig bijtankt. En daardoor kun je dingen die moeten beter handelen en blijf je lekkerder in je vel zitten.

Vind je het lastig om te ontspannen en weet je niet hoe je het aan kunt pakken? Neem dan contact op voor een gratis aandachtgesprek. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een aandachtgesprek, ik hoor graag van je.