Schaarste of overvloed

07/05/2019 / Esther Oomen

Soms heb je van die dagen, dan zit alles tegen. Het begint al als je ’s ochtends opstaat. De shampoo is op. Je zojuist gemaakte ontbijt valt op de grond. Het regent. File. Herken je dit? Lees dan verder.

Soms heb je van die dagen…

Als een dag niet lekker begint, kun je hier de hele dag last van hebben. Het effect van de ochtend blijft, als je niet uitkijkt, doorlopen totdat je weer naar bed gaat en hoopt dat het morgen anders is. Wanneer je dit doet, blijf je de hele dag denken in schaarste. En als je blijft denken in schaarste, komt het ook niet heel makkelijk vanzelf weer goed.

Soms heb je van die dagen, dan gaat alles lekker. Je hebt heerlijk geslapen. Iemand heeft je kopje thee klaar gemaakt. Het is stralend weer. Je hebt alle verkeerslichten mee. Je hebt er zin in.

Hoe werkt denken uit overvloed?

Als een dag heel lekker begint, kun je hier de hele dag van genieten. De dag verloopt lekker in een flow en alles gaat zoals je wilt dat het gaat. je krijgt dingen voor elkaar die tot nu toe niet gelukt waren. In zo’n dag denk je in overvloed. En als je jezelf traint in het denken in overvloed, lopen dingen soepeler. Je zult merken dat je meer kunt bereiken als je vanuit overvloed denkt in plaats vanuit schaarste.

Denken vanuit overvloed kun je leren. Het is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. En wanneer je je denken on schaarste om kunt bouwen in denken in overvloed, dan kun je alles aan.

Wat ook kan helpen om in het gevoel van overvloed te komen is even je ogen te sluiten.

Wat ook helpt op een dag die in schaarste lijkt te gaan verlopen, sta eens even echt stil bij jezelf. Neem eens de tijd om bijvoorbeeld in je lichaam te checken waar je aandacht aan mag geven. Wellicht heb je last van een stijve nek, of doet je rug pijn. Of zijn je benen moe of heb je wat buikpijn.

Voel je dat je ergens een pijntje hebt of dat het minder fijn voelt op een plek? Leg dan even je handen op die plaats en geef aandacht aan wat je nodig hebt. Komt er in je op dat je het wat druk hebt gehad de laatste tijd, probeer dan wat tijd voor rust of leuke dingen in te plannen, waardoor je meer ontspanning krijgt.

Wat ook kan helpen om in het gevoel van overvloed te komen is even je ogen te sluiten. Zet desnoods je wekker op je telefoon, zodat je niet te laat gaat komen. 5 minuten is vaak al genoeg.

Een gevoel van overvloed krijg je ook als je alle leuke dingen in je leven opschrijft in een mooi boekje. En dan niet verder gaan denken bij wat je (nog) niet hebt, maar stoppen met denken als je alles waar je blij en gelukkig van wordt genoteerd hebt.

En denk er aan, geluk zit ‘m in de kleine dingen.

Wil je meer oefeningen?
Ga direct aan de slag met deze 6 intuïtieoefeningen!
  • Houd makkelijker je energie vast
  • Leer te vertrouwen op je intuïtie
  • Bescherm je tegen negatieve energie van anderen
Oefeningen downloaden