Rusten

31/07/2020 / Esther Oomen

Iedereen weet dat een goede balans van rust en actie het beste werkt. Soms is het echter super moeilijk om je rust te vinden, of om uit te rusten.

Er is vaak echt een andere mindset nodig om je rust weer goed te kunnen vinden. Ik heb dit zelf gemerkt in de Corona-tijd. In het begin moest ik er heel erg aan wennen dat ik niet meer op kantoor werkte, maar thuis (voor mijn parttime loondienstbaan).

Gelukkig hebben we thuis allemaal onze eigen ruimte, dat scheelt al een hoop. De kinderen deden ook goed wat er van ze verwacht werd door school, dus eigenlijk hoefde ik me alleen maar op mezelf te concentreren.

En zelfs dat was super lastig. Ik moest wennen aan een nieuwe routine, aan dat het contact met mijn collega’s minder en anders was. Daarnaast kon ik niet meer naar Tai Chi (wat mij ook altijd veel rust brengt) en mijn praktijk lag stil.

Ik miste echt het contact met mensen, het in verbinding zijn.
In het begin heb ik ook veel gebeld met vrienden en familie. Ook van collega’s wilde ik af en toe horen hoe het met ze ging.

Het is echt grappig om dit nu te schrijven, want ik zou nu echt niet meer terug willen naar de tijd voor Corona. Ik ben nu zo gewend aan lekker thuis werken, veel kunnen doen, toch voldoende contact hebben met mijn collega’s (wel telefonisch in plaats van fysiek, maar dat voelt nu OK).

Met familie en een paar vrienden beginnen we langzaam weer dingen te ondernemen, heel rustig en op ons gemak. Ook in mijn praktijk ontvang ik weer mensen, op gepaste afstand.

En het voelt zo goed om de rust te hebben. De rust om weer te werken, om mijn praktijk weer op te pakken (met de nodige veranderingen waar ik de afgelopen tijd ook de ruimte voor had om door te voeren). Om weer even te kijken waar sta ik, wat wil ik, wat voelt goed, wat past niet meer en waar wil ik heen.

Nu doe ik dit eigenlijk wel elk jaar in de zomer, even tijd om de balans op te maken en heerlijk verder te dromen over wat er allemaal nog mag gaan komen.

Voor mij brengt rust echt ruimte en overzicht. Waardoor ik daarna weer weet wat echt belangrijk is en waar ik mijn tijd en aandacht aan mag besteden. En dus ook wat ik los mag laten, wat niet belangrijk is.

Hoe werkt dat voor jou? Vind jij het lastig om op tijd te weten wanneer je rust kunt gebruiken? Ga je regelmatig maar door en door, totdat je op een moment echt niet meer verder kunt?

Neem dan contact op voor een aandachtgesprek. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een aandachtgesprek, ik hoor graag van je.