Over mij

Mijn naam is Esther Oomen. In mijn drukke leven werd ik geleefd en had ik vaak last van mijn gevoeligheid. Eigenlijk wist ik niet zo goed hoe ik dit kon veranderen.

Gehocuspocus

Wat een gehocuspocus is het af en toe, je gezin draaiende houden, je baan op een goede manier uitvoeren en dan ook nog proberen een goede partner en vriendin te zijn.

Van vroeger uit zag ik voorbeelden van moeders die thuis bleven, maar dat leek me helemaal niets voor mij. Ik wilde mijn eigen geld verdienen en iets voor mezelf hebben, mijn eigen wereld. Dus toen mijn man en ik kinderen kregen, bleef hij 40 uur en ik 24 uur werken. Na verloop van tijd werd dat voor mij 32 uur, omdat ze me op het werk toch wel echt hard nodig hadden (toen vond ik dat belangrijk).

De kinderen gingen naar de BSO, een tante paste op en ik werkte een dag thuis. Al met al goed geregeld, zo leek het, maar ik had in die tijd niet echt het gevoel dat ik bewuste keuzes maakte over de dingen die ik deed. Ik werd geleefd. De ene week ging over in de volgende en voor ik het wist gingen de kinderen over naar de volgende groep, was het al weer Kerst, had ik mijn volgende beoordelingsgesprek op het werk en was die ene vriendin al weer jarig zonder dat we samen iets leuks gedaan hadden gedurende het afgelopen jaar.

Tropenjaren, zo voelde het.

Veel stress in je leven

Bij de mensen om mij heen merk ik ook vaak dat ze te veel stress in hun leven hebben, dat ze vaak gehaast zijn, minder leuke dingen doen en bijvoorbeeld niet meer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven.

Terwijl je kunt leren hoe je het anders kunt doen en hoe je je stress kunt verlagen. Waardoor je minder stress ervaart, meer energie hebt voor de belangrijke en leuke dingen in het leven, werk doet wat jij belangrijk vindt en je je positief voelt. Hierdoor kun je weer de lieve moeder zijn die je eigenlijk bent, de ideale werknemer, de prettige partner en vriendin. Wie wil dat nu niet?

Wat heb ik geleerd

Na een ongeluk stond mijn drukke (gezins-)leven helemaal op zijn kop en moest ik aan de slag met de stress die ik voelde. De afgelopen jaren heb ik geleerd hoe ik mijn tijd zo effectief mogelijk kan gebruiken. Hierdoor heb ik altijd voldoende tijd om de voor mij belangrijke dingen in het leven te doen, zoals een spelletje met de kinderen, lunchen met een vriendin of een lekker boek lezen.

Ik heb geleerd wat mij energie geeft, waardoor ik actief kan bijdragen aan mijn eigen energielevel. Het voelt heerlijk om hier zelf invloed op te hebben, het werkt lekker positief door in alles. En ik heb geleerd wat mij energie kost, waardoor ik deze activiteiten of bijvoorbeeld bepaalde voeding kan vermijden. Dit zorgt ervoor dat ik aan het einde van de week ook nog energie heb om leuke dingen te doen in het weekend, zoals een dagje Toverland, en niet meer uitgeput op de bank hang.

En betekent dat nu dat ik alleen nog maar dingen doe die ik leuk vind om te doen? Nee, natuurlijk niet. Het betekent wel dat ik de meeste dingen op mijn voorwaarden doe, waardoor ze vrij weinig energie kosten. Zodat ik voor de vervelende dingen, die echt moeten, meer energie overhoud en daardoor vallen ze in de praktijk altijd mee om te doen en zijn ze zo achter de rug.

Daarnaast heb ik geleerd mijn grenzen aan te voelen, mijn grenzen aan te geven en hier naar te handelen. Hierdoor doe ik wat ik wil doen en niet meer wat anderen vinden dat ik moet doen. Dit betekent soms geen nieuwe afspraken in het weekend plannen, maar juist ruimte houden om te kunnen relaxen met ons gezin of met vrienden.

Ook heb ik ontdekt wat ik eigenlijk wil in mijn leven, jou verder helpen in jouw leven is mijn ideale baan, en hoe ik er voor kan zorgen dat ik mijn dromen en doelen uit laat komen, zoals een reis naar Australië en de rest van de landen die op mijn lange droomreis-lijst staan.

Doordat ik ontdekt heb wat ik belangrijk vind en wat ik wil bereiken in het leven, bereik ik steeds meer doelen en word mijn leven steeds meer zoals ik het fijn vind.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik:

  • een rustig persoon ben
  • bewuste keuze maak in het leven
  • vertrouw op mijn intuïtie en gevoel
  • gek ben op Australië
  • wakker gemaakt kan worden voor chocolade
  • graag mijn opgedane kennis en ervaring deel
  • houd van dromen, van een mooie witte boerderij bijvoorbeeld en prachtige reizen maken
  • veel boeken lees, vooral die van David Baldacci en John Grisham
  • positief in het leven sta

Esther Oomen