Blijf letten op jezelf

14/08/2020 / Esther Oomen

Het is altijd belangrijk om op jezelf te letten. Om dingen te doen die bij jou passen en niet persé doen wat anderen denken dat goed voor je is.

In deze Corona-tijden is dit extra belangrijk en ook extra moeilijk. Als je in de media kijkt wat je het beste kunt doen met Corona, dan krijg je 10 uiteenlopende adviezen. Van zelfquarantaine tot doen en laten waar je zin in hebt op de manier zoals je het vroeger ook deed.

In ons gezin en in mijn praktijk kies ik ervoor om dingen te doen met gezond verstand. We komen af en toe samen met anderen en houden dan zo goed mogelijk de 1,5 meter in het oog. We proberen zo veel mogelijk dingen buiten te doen in plaats van binnen.

Het allerbelangrijkste is denk ik dat je thuis blijft als jij of een gezinslid Corona-klachten heeft, zoals hoesten, keelpijn en verhoging.

Ik vind het erg belangrijk dat ik wel in contact blijf met mensen. Dit doe ik via de telefoon, een appje en door bij elkaar te komen. Ik denk dat als we allemaal ons gezond verstand blijven gebruiken, we de besmettingen zo laag mogelijk kunnen houden.

Letten op jezelf is altijd belangrijk voor je. Het gaat ook over je grenzen aangeven op een goede manier. Voor jezelf duidelijk hebben wat jij nodig hebt, wat je fijn vindt en wat je niet wilt. En dit ook kunnen verwoorden naar anderen.

En daar dan ook zelf naar kunnen luisteren en handelen. In mijn praktijk kom ik zo veel mensen tegen die dingen doen omdat het nu eenmaal zo is of omdat anderen zeggen dat het goed voor ze is.

En hoe langer je naar anderen luistert, hoe moeilijker het is om te weten wat jij eigenlijk vindt, wat jij wilt.

Vind je dit lastig, neem dan contact op voor een gratis aandachtgesprek. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een aandachtgesprek, ik hoor graag van je.