Ben jij echt in verbinding met jezelf?

10/07/2020 / Esther Oomen

Vaak gaan we in ons leven maar door en door. De ene dag gaat over in de andere en voor je het weet is de hele week of maand al weer voorbij. Als we dit opmerken zeggen we tegen elkaar ‘wat gaat de tijd toch snel voorbij’ en vervolgens gaan we weer door met waar we mee bezig waren.

Hoe vaak ben jij in je leven echt even gaan zitten en gaan voelen waar je in het leven staat? Wat doe ik en wat wil ik? Hoe zijn mijn relaties? Welke mensen heb ik om me heen? Passen deze mensen bij mij? Wat voor werk heb ik en ben ik daar nog blij mee? Passen mijn normen en waarden bij mijn huidige werk?

En als je dan merkt dat er iets niet meer helemaal is zoals je het zou willen, wat doe je dan? Blijf je dan afwachten in de hoop dat het weer goed komt? Of ga je aan de slag om te ontdekken wat je anders zou kunnen doen?

Als je niet meer helemaal in verbinding bent met jezelf, kun je allerlei vage klachten krijgen. Je kunt je alleen voelen, bozig of angstig, het kan lijken of er niets meer goed loopt in je leven, alsof je steeds maar dingen doet om anderen te plezieren.

Ik weet al een hele tijd dat mijn gedeeltelijke loondienstbaan echt niet meer bij mij past. Daarom ben ik blij met mijn eigen praktijk, waarin ik op mij eigen manier lekker kan werken. En doe ik er veel aan om mijn praktijk te laten groeien, zodat ik nog meer mensen kan helpen in mijn praktijk.

Dit bewustzijn, dat mijn werk niet meer bij mij past, is nog meer naar boven gekomen tijdens de tijd dat we thuis moesten blijven vanwege Corona. Daardoor wordt het werk een groter deel van je bezigheden en merk je sneller dat het niet meer goed voelt. En ook al weet jij misschien niet precies waarom je je niet zo lekker in je vel voelt, grote kans dat er iets in je leven is wat niet meer bij je past.

Daarom ben ik zo blij met mijn praktijk en de mensen die ik mag helpen. Want van mensen verder helpen word ik blij en gelukkig. Ik voel me dan van waarde voor anderen, en dat is wat ik wil doen met mijn leven, waarde hebben voor anderen. En daar dan zelf ook heel erg van genieten.

Heb jij deze check, het echt in verbinding komen met jezelf, de afgelopen tijd wel eens gedaan? En wat heb je ontdekt?

Vind je het misschien spannend om deze check zelf te doen? Doe je het liever samen met iemand, zodat je samen kunt brainstormen wat jij wel wilt of niet meer wilt?

Laat me je helpen de verbinding met jezelf beter te maken. Zodat je weer weet wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Zodat je de voor jou juiste keuzes kunt maken.

Meld je nu aan voor het traject Vertrouw op je gevoel, zodat je weer leert vertrouwen op je eigen inzichten en intuïtie.